Tingkap nako...bukak sikit jep..kalau tingkap sliding bukak luas..



Thursday, July 21, 2011

Takde pening...dah ader pon pening...

Ader citer baru...meh baca meh!!

Hi uoolsss..


Untuk pembukaan story..akak bagitau la ek..akak ni dah jadik penganggur dah lama dah..raya tahun ni..genap la setahun akak dok kat umah..sambil sambil jadik suri rumah tangga tu akak buat la bisnes sesikit..kira oklah hilanglah jugak boring ni kan..yelah..bertahun tahun rutin akak pepagi bangun kluar gi keje..tetiba ni bangun pikir nak masak aper untuk anak..alahai..


Memula tu seronok..la tak yah banguun terkocoh nak pilih baju aper..tudung aper..rilex jep..tapi sampai lelama tu dah naik boring...asik buat bender samer jep ari ari..


Offer keje tu ader tapi akak reject..ahh..kelas kau..bukan majikan reject akak..akak reject offer..sebab nye tempat keje jauh..gaji ciput..kalau gaji samer cam office last akak keje..watbender kan??


Tapi tetiber ari ni ader x officemate call ajak keje..offer best..tempat pon dekat..kontrak pon boleh tahan lamer..keje ngan team mase akak keje kat projek Tehel dulu..akak ni uoollss..memang tak penah dapat keje tetap..asik kontrak jep..keje ikut company..company habis project..abis la akak..akak ni keje kat projek buat jalan...tapi dalam mase akak keje dulu tak penah plak akak behenti keje..abis keje kat company A..sambung kat B..part keje ngan company C..terus akak ternganga..haha..


Kepala akak pening nak pikir..nak keje ke tak..kalau keje memanglah best..tapi bab anak akak camner..suami akak ok..no hal sentiasa..tapi anak akak ni ha..nak letak kat maner..pastu nak ke dia dok ngan orang..ye la dah setahun dia dok melepak ngan akak kat umah..ni tetibe akak nak tinggalkan dia 9 jam kt umah orang nak ke dia..saper plak la pengasuh dia nanti..tu nak kene carik lagi..sebab pengasuh yang dulu dah keje..peninglah nak pikir bender tu..nak makan Bin Bin jap..manerlah tahu lepas tu dapat idea...


K uoolss..bai bai...

2 comments:

fadhdeela said...

ambik la bibik kak..hihi cian akak xtau nak pikir kan..kalo asben akak mampu xyah la keje kak..best ape duk umh :P

Pn Malatops... said...

alahai deela..now nak amik bibik pon mcm2 nak pk..buatnye bibik yg dtg tu cam hampeh...tak pasal2 anak akak..kalau boleh mmg nak amik bibik..tp nak org tempatan..yg dah umor pon takper..just utk jaga anak n kemas2 sikit..tp ader ke??